Væggelus: hvorfor er de så glade for København?

Opdateret: 10. juli 2019

Væggelusene stortrives som aldrig før i København, og det er der mange gode grunde til. På trods af at væggelusen tidligere har været stort set fraværende i Danmark, er væggelusproblemerne for alvor kommet i vækst. Storbyeffekten giver især København problemer med skadedyrene; flere mennesker, globale rejsende, mange ind- og udtjekninger på hoteller og vandrehjem gør at væggelusene let spreder sig via bagage og tøj.


Hvorfor er der så mange væggelus i København?
Hvorfor er der så mange væggelus i København? Svaret findes blandt andet i det stigende antal turister og hotelgæster.

Væggelus elsker storbyer med mange mennesker


Præcis som mange andre storbyer, er København særligt plaget af væggelus, og det har faktisk ikke så meget med bakterier og dårlig hygiejne at gøre. De blodsugende tæger har altid kunne finde frem til mennesker.


De store menneskemængder samt de mange ind- og udtjekninger på hoteller og vandrehjem gør at væggelusene har let ved at sprede sig i København.


Væggelusene spreder sig også globalt, men særligt vestlige storbyer er ramt som aldrig før. Og det kan skadedyrsbekæmperne i København mærke.


Vi oplever meget store problemer i København. Vandrehjem og hoteller er hårdt ramt, og med det stigende antal af globale turister bliver bekæmpelsen af væggelus nok en evig kamp, siger Kim Pedersen, der er områdeansvarlig for skadedyrsbekæmpelse i København