top of page

Skadedyrsbekæmper Lars S. Nielsen fortæller om de giftfrie, mekaniske rottefælder

Opdateret: 19. nov. 2018


MyreExpressen var på besøg hos TV Kolding. Her blev der talt om grundene til det stigende rotteproblem i Kolding Kommune og hvordan de nye giftfrie rottefælder skal være med til at afhjælpe problemet. Kommunen bruger nu giftfrie fælder i kampen mod rotterne, og det giver gode resultater.Skadedyrsbekæmper Lars Schäfer fortæller om de giftfrie rottefælder
Skadedyrsbekæmper Lars Schäfer fortæller om de giftfrie rottefælder

Rotteproblemet i Kolding Kommune


Både kommuner og skadedyrsbekæmpere ved at rotter er ekstremt svære skadedyr at komme til livs. Det er ikke noget nyt. Vi ved også at visse områder er mere ramt end andre, fordi rotterne har bedre livsvilkår. Ifølge skadedyrsbekæmper Lars Schäfer skyldes det store rotteproblem nær Slotssøen i Kolding at skadedyrene får opfyldt sine 3 basale behov:

"Rotterne har adgang til vand, mad og tørre redepladser. De får rigeligt med mad, da rigtigt mange borgere fodrer ænder i området, hvorfor der tit ligger rester tilbage til rotterne... Derudover søger rotterne op til de mange tørre huse omkring Slotsøen, når naturen bliver for fugtig".

Derfor gør Kolding Kommune en aktiv indsats for at mindske det store rotteproblem. Faktisk går de foran alle andre kommuner i landet, da de som de første anvender giftfrie rottefælder i kampen mod gnaverne.


Giftfrie rottefælder er fremtiden De nye regler fra Miljøstyrelsen forbyder anvendelsen af gift til permanent forebyggelse mod skadedyr. Derfor er det vigtigt for MyreExpressen at tænke alternativt og konstant være på forkant med den teknologiske udvikling. Det giver nemlig ikke mening at holde fast på gamle bekæmpelsesmetoder med gift, særligt når


"Vi kan godt bruge gift hvis der er aktivitet, men så er vi allerede bagud. Derfor har vi tidligere bl.a. brugt klapfælder som skal aktiveres igen og igen. Det problem har vi ikke med de nye fælder, da de har 24 skud før de skal aktiveres igen," fortæller Lars S. Nielsen.

Se hele klippet via TV Kolding:


Har din virksomhed en moderne rottesikring?


I takt med at det blev forbudt at udlægge rottegift permanent, så begyndte skadedyrsbekæmperne langsomt at udvikle nye og bedre metoder og produkter. Derfor tilbyder MyreExpressen næsten kun intelligente, mekaniske rottesikringer, som sikrer din virksomhed bedre end nogensinde før.


Med en moderne rottesikring kan du altid få:


  • 24/7 overvågning

  • En 1-årig kontrakt

  • Skræddersyet indhold

  • Bygningsgennem hvert år

  • Data og løbende rapportering 


bottom of page