top of page

MyreExpressen gav markmusen en chance til

Opdateret: 31. jan. 2019

MyreExpressen får mange forskellige skadedyrsopgaver, hvor løsningerne ofte er afhængige af situationen. I dette tilfælde valgte skadedyrsbekæmper Lars S. Nielsen at befrie markmusene fra deres fangenskab i et bålsted og sætte dem fri i naturen. Skadedyrsbekæmpelse handle også om forståelse for miljøet og dyrenes rolle i vores samfund.Markmusen blev sat fri i naturen | MyreExpressen
Markmusen blev sat fri i naturen. Vi skal huske på at mus også er nyttedyr, og markmusen gør sjælden nogen skade indenfor. Det er oftest husmus og halsbåndsmus.

Markmusen kom tilbage til naturen


MyreExpressen blev kaldt ud til en aftenopgave, hvor en familie af markmus var fanget i et bålsted. På trods af at vi først blev tilkaldt for at aflive musene, så mente vi ikke at det var nødvendigt. Vi får mange forskellige skadedyrsopgaver fra vores kunder, og det er op til os at vurdere situationen, fordi vi som skadedyrsbekæmpere både har et ansvar over for vores kunder, naturen og samfundet.


"Som skadedyrsbekæmper handler det ikke kun om at aflive dyr. Det handler mest om at løse skadedyrsproblemer for kunder, hvor skadedyrene er til gene for dem", siger skadedyrsbekæmperen, Lars S. Nielsen. "Uanset om løsningen kræver en aflivning eller ej, så mener vi i MyreExpressen, at opgaven skal udføres humant".

Se videoen her eller på YouTube, hvor MyreExpressen har fået en lille hjælper til at sætte markmusene fri i naturen.


Er markmusen et skadedyr?


Markmus kan godt skabe problemer for dansk skovbrug, fordi de gnaver i barken af nyplantede træer. Men det er sjældent at denne musearter skaber problemer alvorlige problemer indenfor, i modsætning til husmus og halsbåndsmus.Vidste du det om markmusen?

  • Markmusens naturlige fjender er er ræve, lækatte og flere rovfugle, som f.eks. musvågen

  • Markmusen er et vigtigt bytte for rovfugle

  • Markmusen foretrækker fugtige naturområder frem for marker

  • Markmusen kan svømme

  • Markmusen er ikke en ægte mus, men en studsmus

LÆS OGSÅ: Hvad er en ægte mus?
 

#Skadedyrsbekæmpelse #Skadedyr #Markmus #Mus #MyreExpressen #Humanskadedyrsbekæmpelse

bottom of page