MyreExpressen får mange forskellige skadedyrsopgaver, hvor løsningerne ofte er afhængige af situationen. I dette tilfælde valgte skadedyrsbekæmper Lars S. Nielsen at befrie markmusene fra deres fangenskab i et bålsted og sætte dem fri i naturen. Skadedyrsbekæmpelse handle også om forståelse for miljøet og dyrenes rolle i vores samfund.

Markmusen kom tilbage til naturen
MyreExpressen blev kaldt ud til en aftenopgave, hvor en familie af markmus var fanget i et bålsted. På trods af at vi først blev tilkaldt for at aflive musene, så mente vi ikke at det var nødvendigt. Vi får mange forskellige skadedyrsopgaver fra vores kunder, og det er op til os at vurdere situationen, fordi vi som skadedyrsbekæmpere både har et ansvar over for vores kunder, naturen og samfundet.
"Som skadedyrsbekæmper handler det ikke kun om at aflive dyr. Det handler mest om at løse skadedyrsproblemer for kunder, hvor skadedyrene er til gene for dem", siger skadedyrsbekæmperen, Lars S. Nielsen. "Uanset om løsningen kræver en aflivning eller ej, så mener vi i MyreExpressen, at opgaven skal udføres humant".
Se videoen her eller på YouTube, hvor MyreExpressen har fået en lille hjælper til at sætte markmusene fri i naturen.
Er markmusen et skadedyr?
Markmus kan godt skabe problemer for dansk skovbrug, fordi de gnaver i barken af nyplantede træer. Men det er sjældent at denne musearter skaber problemer alvorlige problemer indenfor, i modsætning til husmus og halsbåndsmus.

Vidste du det om markmusen?
Markmusens naturlige fjender er er ræve, lækatte og flere rovfugle, som f.eks. musvågen
Markmusen er et vigtigt bytte for rovfugle
Markmusen foretrækker fugtige naturområder frem for marker
Markmusen kan svømme
Markmusen er ikke en ægte mus, men en studsmus
LÆS OGSÅ: Hvad er en ægte mus?
#Skadedyrsbekæmpelse #Skadedyr #Markmus #Mus #MyreExpressen #Humanskadedyrsbekæmpelse