top of page

Hvordan bekæmper du bedst borebiller på et loft?

Opdateret: 19. nov. 2018


Man bekæmper borebiller ved at behandle træoverfladerne med et specialmiddel som er godkendt af Miljøstyrelsen. Disse bekæmpelsesmidler suger ind i træet og dræber borebillerne; insekterne kan dog gemme sig i trækonstruktioner i 2-3 år.


Borebillerangreb på et loft | MyreExpressen
Borebilleangreb på et loft

Professionel bekæmpelse


Det kan være en god idé at hyre et professionelt skadedyrsbekæmpelsesfirma, som f.eks. MyreExpressen, fordi de typisk giver 10 års garanti på bekæmpelse af insekter i træværket.

Et borebilleangreb kan med årene fuldstændigt ødelægge træet i dit hjem, og derfor er det vigtigt at komme skadedyrsproblemet helt til livs. Trækonstruktioner på loftet kræver ofte stor opmærksomhed, da borebillerne kan nedbryde et tags bæreevne.


 Borebillebekæmpelse på loftet
Undersøgelse af loftet med god belysning


Professionel borebillebekæmpelse | MyreExpressen Næstved
Professionel borebillebekæmpelse

Er det et overfladisk eller alvorligt borebilleangreb?


I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at bekæmpe borebillerne, fordi skaderne på husets træ er overfladiske. Andre tilfælde, hvor billerne nedbryder dit tags bæreevne, bør du naturligvis få professionel hjælp med det samme.


Hold øje med følgende to ting:

  1. Hold øje med om der opstår nye flyvehuller

  2. Hold øje med om det drysser fra flyvehullerne

Hvis der opstår flere flyvehuller, og der samtidig kommer borestøv, er angrebet aktivt. Her bør du få borebilleangrebet stoppet i tide, inden dit hus eller dine møbler tager skade.

Er du i tvivl om hvad du bør gøre hvis du opdager et borebilleangreb, kan du altid kontakte din nærmeste skadedyrsbekæmper.

 

#Borrebillebekæmpelse #Borrebiller #Skadedyrsbekæmpelse

bottom of page