top of page

Fra murer og kræftpatient til skadedyrsbekæmper

Opdateret: 2. nov. 2018


René Widding fik konstateret kræft for lidt over et år siden, og den diagnose har det med at ændre folks livs. Det gjorde den også for René. Hans liv stod stille og kampen mod kræften overtog alt. Selv efter at have "vundet" over kræften på relativt kort tid, stod hans gamle liv ikke til at redde.


"Jeg er uddannet murer, men efter kræften kunne jeg ikke længere arbejde på de store byggepladser. Både selve arbejdet og de mange timer var for hårdt for mig", fortæller René.

 

Skadedyrsbekæmper René Widding | Sommersted
Skadedyrsbekæmper René Widding | Sommersted

I praktik som skadedyrsbekæmper

Kommunen tilbød René at komme i praktik som skadedyrsbekæmper hos MyreExpressen Skadedyrskontrol. Faktisk havde René altid godt kunne tænke sig at arbejde i skadedyrsbranchen, men han vidste ikke rigtigt hvordan han kom i gang.


"MyreExpressen gav mig al den hjælp jeg havde brug for. Allan Nielsen påtog sig rollen som mentor i det 5 måneder lange praktikforløb, hvor han lærte mig alt om branchen og MyreExpressens innovative tilgang", forklarer René.

René vidste godt hvad han ville efter de 5 måneder, men det ville kommunen dog ikke hjælpe med.


Opsætning af en muldvarpefælde | MyreExpressen Sommersted
Opsætning af en muldvarpefælde

Kommunen ville ikke hjælpe René

De kommunale regler gjorde at René stod i en træls situation efter praktikforløbet. På den ene side var han for syg og på den anden side var han for rask. René kunne ikke få flex, fordi han havde bevist at han kunne klare over 25 timers arbejde, men han kunne heller ikke få revalidering, da han heller ikke kunne klare 37 timer.

"Kommunen ville ikke omskole mig, fordi jeg ikke kunne få revalidering. De mente heller ikke at der var en fremtid for mig inden for skadedyrsbranchen. Derfor ville de blot fortsætte med at sende mig ud i praktik, indtil at de fandt bedre ud af hvor de kunne placere mig. Men den løsning kunne jeg ikke leve med. Mit liv havde stået stille længe nok", forklarer René.

Derfor valgte René, uden hjælp fra kommunen, at springe ud i livet som skadedyrsbekæmper hos MyreExpressen Skadedyrskontrol.

Livet som skadedyrsbekæmper

René er ikke i tvivl om at han har truffet det rigtige valg. Selvom det hele gik rigtig hurtigt, og det var skræmmende at stå uden hjælp fra kommunen, så har beslutningen givet ham gnisten i livet tilbage. Nu havde han fået et nyt liv som skadedyrsbekæmper.

"I øjeblikket føles det som en drøm at kunne arbejde så frit med skadedyrsbekæmpelse, især fordi jeg bedre kan styre min egen arbejdstid. Derudover nyder jeg den friske luft, som jeg altid har været vant til som murer.

Jeg føler virkelig også at kunderne er glade for mit arbejde, hvilket har været med til at give mig selvtilliden tilbage, som jeg ellers mistede på grund af kræften og det kommunale forløb", fortæller René.


Skadedyrsbekæmperen opsætter en giftfri rottefælde | MyreExpressen
René opsætter en giftfri rottefælde hos en kunde

Myrer, rotter, muldvarpe og MyreExpressen er hurtigt blevet en del af hverdagen. Derudover fandt René ud af at der var meget hjælp og støtte at hente hos hans mentor og resten af MyreExpressen Skadedyrskontrol.

"MyreExpressen er nærmest blevet som en bonusfamilie. Jeg havde slet ikke regnet med at få så meget hjælp og støtte fra Allan. Det er ikke noget som jeg har været vant til i mit liv. Og det er jeg virkelig taknemmelig for.

Jeg kan kende mig selv igen, som det smilende, glade og hjælpsomme menneske jeg er", siger René.

MyreExpressen Sommersted

René har ansvar for skadedyrsbekæmpelse i og nær Jels, Ribe, Vejle og Sommersted. Derudover arbejder han til dagligt sammen med afdelingerne i Vejle og Egtved, for at hjælpe med de mange skadedyrsopgaver i disse lokalområder.

Hvis du også vil have hjælp af Danmarks mest positive og glade skadedyrsbekæmper, kan du kontakte René alle ugens dage på tlf. 40 79 65 70 eller via hans kontaktformular her.


Skadedyrsbekæmperen og hans firmabil | Sommersted
Skadedyrsbekæmperen og hans firmabil | Sommersted
 

#Skadedyrsbekæmper #Skadedyrsbekæmpelse #livetsomskadedyrsbekæmper

bottom of page