top of page

5 tips til at slippe for myrer

Opdateret: 8. nov. 2018


Selvom du ikke helt kan undgå myrer i Danmark, er der meget du kan gøre for at mindske sandsynligheden. Myrerne kommer tilbage hvert år, typisk i begyndelsen af marts, og hvis dit hjem skaber ekstra gode livsbetingelser for et myresamfund, er det meget svært at slippe af med dem - også selvom du har forsøgt at bekæmpe dem.


Slip for myrer i din vandmelon og andre søde sager | MyreExpressen
Slip for myrer i din vandmelon

Sådan undgår du bedst myrer


Her finder du vores 5 bedste råd til at slippe for myrer om sommeren. Mange danskere forsøger forgæves at komme myrerne til livs hvert eneste år. Grunden til at deres forsøg ikke bærer frugt kan være svær at afgøre helt præcist, men i langt de fleste tilfælde er årsagen manglende forebyggelse, ineffektiv myrebekæmpelse eller dårlige produkter.


1. Fjern gammelt affald, sodavand og søde sager

Hvis du vil slippe for myrerne, bør du sørge for at du ikke har gammelt affald og søde sager stående i og omkring dit hus. Hvis myrerne for eksempel har let adgang til slik, saft og sodavandsrester, er du næsten sikker på at få dem på besøg.

Regelmæssig rengøring, især inden en myrebehandling, kan også øge sandsynligheden for at du slipper for myrer. Det er en god idé at gøre rent inden du får foretaget en myrebehandling, fordi det gør behandlingen mere effektiv. Myrerne sætter nemlig duftspor ud, som andre myrer løber efter, og det er vigtigt at andre dufte ikke blander sig her, fordi det er meningen at myrerne skal inficere hinanden og tage bekæmpelsesmidlet tilbage til myreboet. Lugte fra madrester, affald osv. kan være med til at forhindre denne proces.

Se nedenstående video, hvor en af MyreExpressens kunder fik problemer med myrer på deres kontor, fordi myrerne havde fundet frem til nogle slikkepinde.


Video: Myrer elsker søde sager

2. Bekæmp myrerne aktivt og hurtigt

Et myresamfund dør ikke nødvendigvis ud af sig selv. Hvis du ikke gør noget for at slippe af med myrerne, så bliver de boende i 15 år (hvilket er svarende til myredronningens levealder). Et myrebo som har overvintret fra sidste sæson vokser sig også større i anden omgang, hvorfor myreproblemet altså bare vokser fra år til år.

Det er altid lettere at komme et myresamfund til livs i opstartsfasen. Derfor kan du med fordel holde øje med myreaktivitet i de tidlige forårsmåneder. Jo varmere vejret er, jo før kommer myrerne frem.

Hvis du bekæmper myrer med en forebyggende myregift i det tidlige forår, før myrerne er blevet aktive efter vinteren, har du en god chance for at slippe for myrer i og udenfor huset.


Læs også: Professionel myrebekæmpelse

3. Brug ikke myrelokkedåser

Du slipper meget sjældent for myrerne ved at bruge myrelokkedåser. Lokkedåser er, som navnet indikerer, designet til at lokke myrerne hen mod dåsen, for at dræbe myrerne med et bekæmpelsesmiddel. Du slipper dog ganske sjældent af med myrerne på denne måde, fordi det er en meget overfladisk bekæmpelsesmetode, som ikke egner sig til at opløse et helt myresamfund på over 10.000 myrer.

Læs mere her.


Myrelokkedåser fra supermarkedet virker ikke | MyreExpressen
Myrelokkedåser virker ikke

4. Dræb ikke enkeltstående myrer

Hvis du opdager enkelte myrer efter at du har fået behandlet med et insektmiddel godkendt til myrebekæmpelse, bør du lade dem være. Efter en myrebehandling bærer arbejdermyrerne rundt på bekæmpelsesmidlet, som de tager med tilbage til myreboet. Jo flere myrer der gør det, jo større er sandsynligheden for at dronningen bliver inficeret og myresamfundet dør ud.5. Lad være med at støvsuge og vaske gulv efter en myrebehandling

En ellers effektiv myrebehandling bliver langt mindre effektiv hvis du vasker gulv lige efter behandlingen. Grunden til dette er lidt den samme som nævnt i tip nr. 4; du risikerer at myresamfundet ikke dør ud, fordi bekæmpelsesmidlet er blevet vasket af myrerne, og derfor har midlet ikke kunne inficere dronningen. Myredronningen skal nemlig inficeres, fordi myresamfundet først går til grunde når hun gør; tusindvis af dræbte arbejdermyrer løser ikke dit myreproblem.


Vi oplever desværre hvert år at vores kunder begynder at vaske gulv lige efter en myrebehandling. Hvis du har fået en større myreinvasion i dit hus, så kan dit gulv og lister rundt omkring i huset godt se herrens ud efter en myrebehandling, men lad det endelig være i mindst et døgns tid, ellers slipper du ofte ikke for at myrerne kommer igen.


Hvis du vasker gulv efter en myrebehandling, slipper du ikke for myrer
Hvis du vasker gulv efter en myrebehandling, slipper du ikke for myrer

Har du brug for hjælp til myrebekæmpelsen?


MyreExpressen hjælper hvert år tusindvis af danskere med at slippe for myrer i deres huse, haver og virksomheder. Det er vigtigt for os at du kan stole på vores myrebehandling, og derfor tilbyder vi altid myrebekæmpelse med garanti året ud.


Kontakt din nærmeste myreekspert, og hør hvordan du slipper for myrerne. 

#Myrebekæmpelse #Bekæmpelseafmyrer #Myrer #Myrebo #Myrerihuset #Havemyrer #Densortehavemyre

bottom of page